De doop van de Zeebeer

Zaterdag 5 mei was het groot feest. De nieuwste aanwinst, de sleper Zeebeer, werd namelijk gedoopt. Samen met Regina, mocht één van de piraatjes een fles champagne tegen de Zeebeer gooien. Dat de fles niet direct kapot sprong gaf de nodige hilariteit maar met enige moeite stroomde de champagne uiteindelijk toch over de nieuwe sleper heen.

De Zeebeer, genoemd naar de waterkering die de stad Harderwijk in het verleden tegen de Zuiderzee moest beschermen, is een prachtige sleper waar de club weer jaren plezier van hoopt te hebben. De boten van Tjerk Hiddes zijn wekelijks op het water rondom Harderwijk te vinden, waarbij de leiding de kinderen begeleid met behulp van de Zeebeer. Daarnaast gaan de zeeverkenners elke zomer naar Friesland voor het zomerkamp waarbij de sleper ook een belangrijke rol speelt. Kortom de leden van Tjerk Hiddes zijn erg in hun nopjes met de nieuwe sleper. De doop werd gevierd met een heerlijk stuk Zeebeer, het plaatselijke gebak geleverd door De Ouderwetse Bakkerij.

Top