Header Image

Piraten

Opkomst tijden:
Elke zaterdag
van
10:00 tot 12:00

Leeftijd:
5 t/m 7

Email leiding:
piraten@tjerkhiddes.nl

Meedoen?
Wil je een keer mee doen? Meld je aan via onderstaande knop en kom een paar keer proef draaien. Na een aantal keer mee kijken kun je je inschrijven.

Piraten
De Piraatjes zijn jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar.
Landelijk wordt deze speltak “Bevers” genoemd, maar sinds 2003 heeft Tjerk Hiddes als eerste in Nederland van deze groep een waterwerkgroep gemaakt. “De Piraten” zijn vooral op het water gericht.

Programma
Als piraten zijn wij het liefst in en op het water te vinden als het weer dit natuurlijk toe laat. Laat het weer dit niet toe dan doen wij vaak verschillende activiteiten binnen(koken, knutselen, spelletjes).  Verder vinden wij het als piraatjes heerlijk om vrij te spelen en zelf op ontdekking te gaan tijdens de opkomsten.

Winter
In de winter zijn de boten uit het water en kunnen wij helaas niet meer zeilen. Hierdoor hebben wij veel activiteiten binnen (koken, knutselen, spelletjes). Verder gaan wij vaak tijdens deze periode naar het zwembad en naar het bos. Als de winter het toelaat binden wij ook graag onze schaatsen onder.

Handig om te weten
Het is aan te raden uw kind oude kleren (broek/jas) en schoenen aan te geven en in de zomer waterschoenen of oude schoenen aan te doen. Verder is het verstandig om u kind droge kleren mee te geven.
Als we het water opgaan, krijgt ieder kind een zwemvest aan en gaat er genoeg leiding mee.
Een zwemdiploma is verplicht (minimaal A).

Eén keer per jaar gaan we met de hele groep een dagje uit. Dit is meestal de laatste opkomst voor de zomervakantie.
Bovendien hebben we ongeveer twee keer per jaar een kampje. Dit kamp bestaat uit een logeernachtje in ons eigen clubgebouw. Vrijdagavond begint het logeren en zaterdagmiddag kunnen de “Piraten” weer worden opgehaald. De zondag erna is het vast bijtrekken geblazen, maar dat vindt geen enkele “Piraat” een probleem

Top